פילה בס על פירה ארטישוק ירושלמי וקרם לימון
חומרים :
4 י"ח פילה בס
4-5 שיני שום פרוס
¼ כוס שמן זית
300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות
1 י"ח תפו"א חתוך קוביות
מיץ מ 3 לימונים
1 כוס שמנת 42% שומן
מלח ים
פלפל שחור גרוס
חופן עירית קצוצה
אופן הכנה
מכניסים לסיר עם מים קרים את הארטישוק ירושלמי ואת תפו"א ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק , מסננים ומועכים למחית חלקה מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד עד להגשת המנה .
בנפרד משמנים את פילה הדג ממליחים ומפלפלים .
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומבצעים סגירה לפילה הבס תחילה את צד העור ולאחר מיכן את צד הבשר .
מוסיפים את מיץ הלימון אל מחבת הדגים ואת שיני השום ומקפיצים מעט מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומצמצמים מעט .
להגשה : במרכז הצלחת מניחים פירה ארטישוק ירושלמי ומעל מניחים את פילה הבס יוצקים רוטב קרם לימון ומפזרים עירית קצוצה מעל .
חומרים :
4 י"ח פילה בס
4-5 שיני שום פרוס
¼ כוס שמן זית
300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות
1 י"ח תפו"א חתוך קוביות
מיץ מ 3 לימונים
1 כוס שמנת 42% שומן
מלח ים
פלפל שחור גרוס
חופן עירית קצוצה
אופן הכנה
מכניסים לסיר עם מים קרים את הארטישוק ירושלמי ואת תפו"א ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק , מסננים ומועכים למחית חלקה מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד עד להגשת המנה .
בנפרד משמנים את פילה הדג ממליחים ומפלפלים .
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומבצעים סגירה לפילה הבס תחילה את צד העור ולאחר מיכן את צד הבשר .
מוסיפים את מיץ הלימון אל מחבת הדגים ואת שיני השום ומקפיצים מעט מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומצמצמים מעט .
להגשה : במרכז הצלחת מניחים פירה ארטישוק ירושלמי ומעל מניחים את פילה הבס יוצקים רוטב קרם לימון ומפזרים עירית קצוצה מעל .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.